Ezért is érdemes...

Napelemek vagy más néven fotovoltaikus elemek a nap sugárzási energiáját közvet­lenül villamos energiává alakítják át. Magyar­ország adottságai rendkívül kedvezôek, hiszen a napsütéses órák száma 1900–2200 óra éven­te, ami 30–40 százalékkal több, mint például Németországban, a világ vezetô napelem-fel­használójánál.

 

Ezért is érdemes napelemes rendszert csinálni

az anyagiakon kívül

 

  1. mert a napelem alkalmazása bárhol lehetséges, környezetbarát módon állíthatunk elő villamos energiát az eddig kihasználatlan tetőfelületeken.
  2. mert a napelem mindenkinek elérhető csúcstechnológia, amely csökkenti villamos energia költségeket és az áramszolgáltatónak való kiszolgáltatottságot.
  3. mert a ház értékét is növeli
  4. mert teljesen automatikus nem igények karbantartást és időtálló.
  5. mert innovatív és esztétikum megoldás amivel még a Co2 kibocsátásunkat is jelentősen csökkentjük.
  6. mosolyogjon  a póstásra

 

 

A napelemek vagy más néven fotovoltaikus elemek a nap sugárzási energiáját közvet­lenül villamos energiává alakítják át. Magyar­ország adottságai rendkívül kedvezôek, hiszen a napsütéses órák száma 1900–2200 óra éven­te, ami 30–40 százalékkal több, mint például Németországban, a világ vezetô napelem-fel­használójánál. A napelemes rendszert a meg­újuló energiaforrást hasznosító berendezések között egyre szélesebb körben alkalmazzák, az igénybe vehetô támogatásokkal a beruházás pedig a teljes élettartamon belül bôven meg­térül.

Az áramtermelô rendszerek fô alkotóelemei a szilícium alapanyagú napelemek, a rozsda­mentes acélból és alumíniumból készült tar­tószerkezet, az inverter (áramátalakító) és a szolárkábel. Abban az esetben, ha szigetüzemû a rendszerünk, azaz nem csatlakozik az elekt­romos hálózatra, az energia tárolását meg kell oldani. Ez esetben akkumulátorokat és a fel­töltésüket optimalizáló töltésszabályozót is kell a rendszerhez csatlakoztatni. Az inverter a napelemekbôl érkezô egyenáramot átalakít­ja át úgy, hogy az bármely háztartási elekt­romos berendezés számára felhasználható legyen, az idôjárási viszonyoknak különösen ellenálló szolárkábel pedig a napelemek és az inverter között szállítja az áramot.